Pilgrimsmusslor med karamelliserat äpple & jordärtskockspuré

Tillagningstid (minuter):

Ingredienser

  • 12 st Pilgrimsmusslor, MSC-märkta
  • 2 st Gröna äpplen, Granny Smith
  • 2 msk Maple Joe® lönnsirap
  • 50 g Smör
  • 2 msk Olivolja
  • 3 krm Currykrydda
  • 300 g Jordärtskocka
  • 800 g Potatis, mjölig
  • 1 dl Vispgrädde
  • 0,5 dl Mjölk
  • Salt
  • Peppar

Tillagning

1.Ta ur pilgrimsmusslorna ur skalen (om du inte har köpt färdigskalade) och låt dra ca 1 h i olivolja blandat med currykryddan.

2.Skala potatis och jordärtskockor & skär i mindre bitar. Koka i saltat vatten tills de är mjuka (gör inget om de blir överkokta).

3.Häll av vattnet och mixa till en puré.

4.Värm upp grädde och mjölk i en kastrull, rör sedan ner i purén tillsammans med en klick smör. Salt och peppra efter behag. Tips: om man vill ha en riktigt slät puré, kan man passera den genom en bakduk i en sil,

5.Under tiden potatis och jordärtskockor kokar: Skala äpplena och skär i fyra bitar. Stek sedan i en smörad stekpanna tills de blivit mjuka.

6.Sätt på ytterligare en stekpanna och stek pilgrimsmusslorna med marinaden på medium värme, ca 3 min per sida. Salta och peppra efter smak.

7.När äpplena börjar få färg, tillsätt lönnsirapen så de börjar karamelliseras.

8.När pilgrimsmusslorna har stekts klart, låt de rinna av på lite papper. Häll samtidigt i lite lönnsirap i den använda stekpannan, och låt sjuda en minut, så det blir en glaze.

9.Servera pilgrimsmusslorna och de karamelliserade äpplena med en drizzle lönnsirapsglaze. Glöm inte jordärtskockspurén!

    Detta recept tillhör:
  • Varmrätter