Lammracks med lönnsirap

Tillagningstid (minuter):

Ingredienser

  • 900 g Lammrack
  • 2 st Vitlöksklyfta
  • 1 tsk Mejram
  • 1 tsk Mynta, hackad
  • 1 tsk Rosmarin
  • 50 g Smör
  • 7 msk Maple Joe® lönnsirap
  • 100 g Haricots Verts
  • 8 st Knippmorötter
  • 4 st Palsternackor
  • 4 st Knipplök
  • Salt
  • Peppar

Tillagning

  1. Skala morötterna, palsternackorna och löken, skär sedan upp på längden. Lägg upp på en ugnsplåt och ha lite olja på, salt och peppra efter smak.
  2. Putsa benen på lammracket.
    Blanda ihop vitlök, mejram, mynta, rosmarin & smör. Salta och peppra efter smak. Massera sedan in « örtsmöret » på lammracket.
  3. Stek lammet, så den får en brynt yta. Låt den sedan gå klart i ugnen ca 15-20 min på 150°C tills den nåt ca 58°C i innertemperatur.
  4. Ta ut och låt vila under lite aluminiumfolie.
  5. Under tiden lammet är i ugnen, pensla på några omgångar med lönnsirap, så den får en härlig karamelliserad yta.
  6. När lammet har gått klart, höj värmen på ugnen till ca 250 °C & sätt in rotsakerna tills de har mjuknat, men fortfarande har lite tuggmotstånd, ca 15 min.
  7. Koka haricot verts i saltat vatten, så de fortfarande är knapriga.
  8. Blanda 20 g smör och 4 msk lönnsirap i en stekpanna. Låt koka upp och sedan sjuda någon minut, till en karamell.

Servera lammet med de rostade rotsakerna & haricot verts samt lite karamell drizzlad ovan på.

    Detta recept tillhör:
  • Varmrätter