Om Maple Joe

Maple Joe - Originalet

Lönnsirap är en inrotad del av den kanadensiska kulturen, så det är inte för inte att den kanadensiska flaggan kallas ”The Maple Leaf Flag”. Sirapen produceras under mars/april, ”The sugaring season”, som enligt tradition sparkas igång med en stor fest som kallas ”Sugaring-off Party”. Det är ett sätt att hälsa våren välkommen och tillfredsställa vårt sötsug!

Välkommen till sockergruvan!

De franska pionjärerna lärde visade oss vägen hur man försiktigt tappar träden när man skördar lönnsirapen. Detta skadar inte träden, och de kan leva så länge som upp till 200 år! Lönnsirapen kokas sen ned för att få fram vår världskända lönnsirap. Där är inga tillsatser, utan sirapen filtreras bara för att få bort eventuella orenheter, och är sen redo för att avnjutas.

Skogens smaker

Maple Joe’s lönnsirap skördas i de kanadensiska skogarna. Det är en 100% naturlig produkt fri från färgämnen och tillsatser. Vår lönnsirap är utsökt på pannkakor, våfflor eller i kaffe eller yoghurt.

Skogens smak är en inspiration för kockar och hemkockar, prova du med!